Over

De Vuurvlinder is een merk van het 25ste Uur (www.het25steuur.be) en is een reeks van artisanale bieren met focus op de lokale natuur.  Het eerste bier, Balenberger, heeft De Vuurvlinder zelf als aandachtspunt.  De Bruine Vuurvlinder is een vlindersoort die redelijk zeldzaam begint te worden, maar die op de Balenberg in Baal nog wel aanwezig is.

Het tweede bier, Castor, gelanceerd in september 2018 richt de focus op de Bever.  Dit dier is in Tremelo terug te vinden in het natuurgebied ‘Laekdal’,  eigendom van de lokale Natuurpunt vereniging.  Begin 2018 was de bever de koestersoort van de gemeente en kreeg hier zelfs een heus kunstwerk voor.  Meer info over dit natuurgebied is terug te vinden op de website van Natuurpunt. Ga er zeker eens een wandeling maken!

Sinds september 2019 is er de derde nieuwkomer. Deze keer is Het Zegbroek het natuurdomein dat onder de aandacht komt. Typisch hier zijn de zeggesoorten die als het ware een deken werpen over de turfputten aldaar. Maak er zeker ook eens een wandeling langs het vlonderpad met beheerder Danny, die er met hart en ziel de nodige uitleg zal verschaffen op een ludieke manier! Kragge is de naam van het bier, wat een vlaamse benaming is voor dit fenomeen.